Get Adobe Flash player

След снимките, пуснати преди няколко дена, днес от Конами бе пусната информация за подобренията в Become A Legend режимът.

Още след скока

Досега всички превюта на играта са изключително позитивни, изтъквайки многото направени промени – от пасовете до новите анимации. Обаче сега е време да обърнем внимание на едно от нещата, за които не се говори много, а именно режимът „Стани Легенда“.

При пръв поглед снимките не показват много, но всъщност това не е така. На една от снимките се вижда виртуалният мениджър на вашият играч, който дава индивидуални инструкции преди мача. Забелязва се, че инструкциите, които той дава са насочени към десният бек на отбора, което означава че би трябвало да може да се играе и със защитници. Освен това виждаме и самите инструкции, а именно играчът да организира атаката по дясното крило. Дадена е следната информация:

„В съблекалнята мениджърът дава точни инструкции за това каква тактика се използва, какви са персоналните ви задачи, в коя част от игрището очаква да играете, играчът който трябва да пазите и т.н. Инструкциите са различни спрямо ситуацията на отбора.

Мениджърът ви дава насоки и наблюденията върху играта ви след мача. Освен това получавате оценка за играта си. С подобренията в този режим, играчите ще могат да играят със ясни задачи и роли. Също така ще усещат вярата на треньора и нивото на помощ, което оказват на отбора. По този начин чувството на удовлетвореност след мач ще се усили.“

Всичко това предполага, че играта ще стане много по-дълбока и наслаждението ще е по-голямо. Най-голямо внимание може да се отдели на индивидуалните задачи, защото те могат да се променят по време на мача, в зависимост от това дали водите, падате или сте с човек по-малко, и т.н. Това трябва да има голяма тежест в играта, тъй като няма просто да играете в неопределена тактика, и по този начин се засилва чувството за участие на игрището и допринася за отборната игра като цяло.

Също така играчът лесно ще може да види какво е нивото на доверие, което има треньора към него. Ако всичко бъде направено правилно, и има голямо разнообразие при смяната на отбори, усещам че между играчите и техните треньори ще се създава виртуална връзка. Това може да окаже голямо влияние над решението за смяната на клуб. Представете си, че попадате в клуб, в който искате много да играете, но треньорът се отнася доста зле към вас, и ви подтиква да направите сериозно решение за бъдещето си в отбора. Всичко това са спекулации, но трябва да си признаете, че звучи доста добре и подтиква към по-голямо участие в играта.

Едно от нещата, които липсват в всеки подобен режим, е добрата презентация, начинът по който играта те завладява и те кара да продължаваш да играеш. Основният проблем винаги е бил, че липсва връзка между играча и виртуалните му съотборници, както и треньора. Това води до нисък интерес. Режимът е много „плитък“ и не носи пълно удовлетворение при победа. Подобренията, които ще бъдат направени тази година се отнасят точно към тези проблеми, и се надявам по този начин режимът да стане по-интересен.

Изключителен е напредъкът, показан от Конами тази година, и не само чрез подобряването на мачовете. Изглежда те наистина искат да вдигнат качеството на продукта, включително различните режими, които играта предлага. BaL определено не изостава от останалите режими по отношение на подобрения.

Превод: Иван Младенов

Статията може да прочетете на английски от тук



2 коментара на “PES 2011 – BaL от близо”

Публикувай коментар






Архив
април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Facebook
Брояч