Get Adobe Flash player

Феновете на култовата поредица се обединиха под общото мнение , че PES 2008 е „тотален провал“. Всички надежди и погледи се насочиха към новото издание на Конами. Вече имаме видео записи на геймплея , десетки статии изписани от тестъри на играта , вече доста се изговори.

Какъв ще е PES 2009? Ще се възроди ли надеждата, че ще си възвърне позициите си или ще ги отстъпи на ФИФА!? Всеки сам решава, като начало ето ви и първия клип с части от геймплея на Pro Evolution Soccer 2009 :

Да това е PES 2009… това е  „новия“ Pro Evo Soccer !

Какво се вижда от клипа? Ами ясно личи че приликите с PES 2008 наистина са минимални, като графика , като геймплей нещата са наистина различни, но познати. Да, познати защото доста прилича на PES6 но с next-gen графичен енджин . Може би сега вече голяма част от феновете ще са доволни защото всички те твърдяха че PES 6 е с пъти по-добър от PES 2008 като геймплей и онлайн режим. Явно Конами са ни чули и ето,  PES 6 с next-den. Има една поговорка – „Внимавай какво си пожелаваш ,защото може да ти се сбъдне.“

На този етап ще се въздържим от оценка на видяното, защото е меко казано малко. Дали е за добро или лошо това , че Конами ни връщат стария геймплей на PES 5 или 6, просто ще ви предоставим един синтез на всичката информация, която се изсипа днес, всичките статии, които описват всичко ново и старо. Приятно четене !


Още в началото на мача се усеща разликата. Играта е по-бавна. По-реалистична. Напомня на PES 5. Вратарите са по-добри.

Първо ще говорим за хубавите неща в играта. Физиката на топката е просто невероятна. Махнат е ефекта от PES 2008, чувства се по-тежка и по-свободна, а не като залепена за играчите. Начина, по който се движи по земята и отскача, ще ви изуми когато го почувствате. Второто хубаво нещо е играта в дъжда. Не само че афектира движението на топката, а и изглежда невероятно.

Само с тези промени, особено топката, играта се чувства адски различна от преди. За разлика от PES 2008 обаче, играта напомня на старите версии. Личи си, че КОНАМИ са се върнали към старите и може би най-уважаваните версии на играта. И това е много хубаво нещо, ако сте фен на PES5 или 6. Главното сравнение с тях идва от бавната игра. Играчите упражняват повече натиск върху топката, а това събрано с новата физика, връща PES в територията на симулацията. Приликата с PES6 е, че играчите се минават малко по-лесно от PES5. Не толкова колкото PES 2008, естествено, геймплея в този аспект остава реалистичен.

Връщането към реализма не е просто защото са забавили играта. Малките детайли, в които накараха феновете да се влюбят в сериите, също се забелязват. Детайлите по екипите и играчите отново са на ниво, дори по-високо от преди. Текстурите на екипа на Италия имаха доста висока резолюция, на места си личаха шевовете около емблемата. Личи си, че KONAMI за загърбили стария lowres вид, и са влезнали в HD ерата, при това доста успешно.

И други елементи са оправени. Феновете изглеждат „по-живи”. Проблемите с кадрите в секунда са оправени. Менютата имат някакъв дизайн. За играчите, нито една игра не се е справила толкова добре колкото PES 2009, и те изглеждат точно като реалните такива. Кристиано Роналдо е перфектен пример. Лицето му е още по-точно, заедно с неговата прическа. Модела на тялото му е 100% в пропорциите, включени са уникални анимации за тичане и дрибъл. И естествено запазените му фал и дузпа. Тези неща не променят геймплея, но напомня какво PES правеше по-добре от всички останали. Нещо, за което забравиха миналата година.

Забелязват се и малки детайли. Виждат се борбите между играчите за топката, как освободилите се играчи искат топката и др. Дриблирането изглежда уникално за някои играчи, както и тичането.

Едит менюто има няколко нови добавки, като рисуване на емблеми пиксел по пиксел, импортиране на емблеми, нови елементи, които могат да се сложат върху екипите, импорт на музика и песни на агитките приближават едит менюто към това на PS2.

Освен графичните и геймплейните промени, много от проблемите на PES 2008 са оправени. Неща като подсечки и дрибъл вече са уравновесени, отново защитниците имат предимство, и не можеш да минеш цялата защита с един играч. Вратарите също са подобрени, отблъсквайки удари далеч от вратата, вместо в нея. AI-то сякъш е по-умно и по-силно, особено на високите трудности, пресират много по-добре.

От всичко това, нищо не сме казали за manual подаването. След като триковете вече са свързани за обикновените контроли, десния аналог е изцяло освободен за менюъл пасовете. За разлика от предишните версии, няма да се налага да натискате копчето за да наберете сила на паса, просто насочвате към посоката и спрямо времето, в което сте държали в тази посока, се определя силата на паса. Може да звучи странно, но след малко време започнахме да правим невероятни извеждащи подавания които са невъзможни без тази опция.

Освен всичко, искаме да ви разкажем за новите опции за игра. Най-доброто определено е Become A Legend, където контролираш създаден играч. Това е известната в японската версия на играта вече 2 години Fantastia Mode, или Be A Pro от последната FIFA. След като се създаде играч, се играе мач с юноши, с идеята да ви види скаут. След края на мача се определят от показаното на терена атрибутите на играча, а той получава оферти от 3 клуба. Ако изберете силен отбор, може да не влезете в игра, и да не дигате статистиките. А ако сте в слаб отбор, рядко ще създавате трудности, заради невъзможността на вашите съотборници да ви извеждат към такива. За щастие ако не сте в игра може да забързате мача с до четири пъти. Освен тази възможност за игра е създадена и Legends, в която взимате вашият създаден играч и играете с него онлайн. Тъй като все още няма онлайн сървъри, никой не знае как точно ще се играе. Също така е потвърдено, че ще могат да се качват голове от Become A Legend в онлайн режима и ще може да се гледат от други хора.

За нещастие няма нищо интересно относно Мастър Лигата. Единствените нови неща са начинът на трансферите, разделен на нива клуб и играч, и освен това вече не се чака цял „ден” в играта за отговор, а почти веднага разбирате, и не се налага цял трансферен прозорец да се опитвате за един играч. Добавен е и елементът лоялност на играчите, който влияе на тяхното представяне.

Отделно от това, в превюто на gamespot.com се появи информацията, че Конами са потвърдили наличието на ново лицензирано „европейско съзтезание”. Не знаем дали това е първенство или Шампионската Лига, но ще очакваме с интерес.

Други забелязани промени:

Повторението не се „реже” след като спре играта.

Колкото по-дълго се задържи копчето за подсечка, толкова по силна е тя, и обратното.

Пресата много помага срещу компютъра, но не се справя много добре срещу истински играч.

Като през 2008, тактиките не важат много, и играчи от един отбор често седят един до друг.

Борбата за топката може да завърши различно всеки път.

Компютъра все още не знае къде са очертанията на игрището.

Понякога играчите се спират за малко след пропуснат пас (да не се създава илюзията, че стои там доста време, става дума за минимална частица от мача)

Точността на изстрела зависи не само от силата на шута и точността на играча, а и на позицията на играча спрямо топката. Ако например опита задна ножица, изстрелът нямa да е толкова точен, защото играчът не вижда вратата.

http://i.data.bg/08/08/20/1111968_orig.jpg

Засега, общо, мненията за PES 2009 са много положителни. Тази версия на играта е предназначена за връщане на всичко, което феновете обичаха в миналото, с нов облик. Нещо, което много хора искат и очакват.

Какво е вашето мнение ?? Споделетего във нашия форум :

BFL Pro Evolution Soccer 2009



Публикувай коментар






Архив
май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Facebook
Брояч